Klikněte pro hledání

Cesty Lyže

Vemte kočku na hory. Je tady skialpový Den sněžného levharta

Sdílet

V březnu vyrazíme na tuleních pásech vzhůru opět pro sněžného levharta. A nejen na Dolní Moravě, kde se první sobotu měsíce (4. od 9 ráno) koná podobně jako loni skialpový happening Snow Leopard Day. Přijet můžete s vlastním vybavením, ale klidně si můžete vypůjčit k testu materiál Dynafit přímo na místě.

Značka Dynafit, která má vzácnou šelmu od roku 2005 v logu, ale už déle v duši i srdci, pořádá už počtrnácté Mezinárodní den sněžného levharta. Za každý metr, který se v těchto dnech nastoupá (a zdokumentuje na GPS online) pošle jeden cent na účet WWF, Světového fondu na ochranu přírody a pro Snow Leopard Trust, neziskovou organizaci, která už čtyřicet let pečuje o ochranu druhu, jemuž hrozí vyhynutí.

Loni dosáhli účastníci akce rekordních dvou milionů výškových metrů a s prodejem limitované edice poskládal Dynafit 32 000 eur, v přepočtu víc než tři čtvrtě milionu korun. A to se ještě leckde vyšilovalo s covidovými omezeními…

Šlapat se bude letos 4., 5., 10. nebo 11. března na 12 místech na světě, vedle Dolní Moravy třeba v rakouském St. Johann in Tirol, italském Bormiu, americkém Brightonu v Utahu i řeckém Tzoumerka Gebirge. Kompletní aktuální seznam najdete zde: https://www.dynafit.com/snow-leopard-day-2023.  Účastníci mistrovství světa v Boí Taüll ve Španělsku se zapojují taktéž.

A pokud se zrovna na žádné tohle vybrané místo v daný termín nedostanete, nevadí, nahrejte si vlastní GPS a pošlete ji online sem.

Horská sportovní značka zároveň připravila novou kolekci Snow Leopard Day, z níž posílá 20% pro sněžného levharta. V online shopu můžete pořídit parádní trička, kšiltovky, čelenky, brýle, kabelu nebo i dokonce skialpové lyže.

Tak vemte kočku na hory, ať tam vydrží a přináší nám všem radost.

Reportáž z loňského Snow Leopard Day na Dolní Moravě najdete zde.

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *