Klikněte pro hledání

Běhy Cesty

Dynafit Vertical 4 Backpack. Nezbytný běžecký kapsář

Sdílet

Trailové běhání se stává dalším patrem zážitkovým i výkonnostním. A to si žádá taktéž speciální výbavu. Její součást tvoří i batůžek. Najdete ho i v komplexní kolekci Dynafitu s názvem Speed Up v barevných kombinacích odpovídající i trikům, trenýrkám, bundám a čelenkám.

Ještě pro začátek si nutno ujasnit, kdy ho skutečně potřebujete. Při bězích přes dvě hodiny a ještě spíš v nedotčeném terénu. Batůžek je zaprvé funkční, až potom imageová záležitost. Tím se však samozřejmě nezakazuje vzít si ho „jen tak“ na (běžecký) výlet.

Čím je tak speciální? Na první pocit lehoučký, tím víc na to, kolik pojme a jak pak přirozeně sedne na tělo. Přes ramena se jen navléká, žádné popruhy. Vpředu se vine pružné lanko k dotažení cikcak na tělo háčky do několika oček, aby se neklinkal, ale zároveň vás neobtěžoval při dýchání.

Pět kapsiček na gely, tablety, energetické tyčinky či párdecilitrové polštářky nebo menší lahve s pitím máte k dosažení v přední části ramen nebo na bocích, aniž byste ho museli sundávat. Dále jsou připraveny tři pružná poutka na případné zavěšení dalších potřebností včetně helmy nebo skialpových lyží. Hlavní zádovou kapsu kryje jen manžeta na suchý zip, pod níž je další rozepínací poutko – například na upevnění poutka lahve, naplněná má větší tendenci na zádech lítat. Každý detail má svůj důvod, to poznáte brzy a při dlouhé náročné zátěži náležitě oceníte. Však víte, praví běžci nenosí lahve v ruce, mobily na paži a podobně…

Kromě občerstvení se počítá, že pojme lehkou bundu, čepici, rukavice, případně návleky na ruce i na nohy, k tomu balíček první pomoci, na vysokohorských závodech se vyžaduje i píšťalka nebo zahřívací folie.

Stejně důležitá je kombinace materiálů. Pružný, aby pojmul narychlo nacpané věci. Pevný, aby snesl někdy drsnější zacházení. Lehký a prodyšný, aby pojmul a odvedl propocení i případné promočení deštěm.

Tenhle to zmákne skvěle – prověřili jsme ho při dlouhém pohodovém výběhu ve velkém vedru, ale i v nekompromisní závodní zátěži alpského ultra trailu. Doporučuju nejen vyznavačům monobrandového vyladění (se). Však už se drží v nabídce pátou sezonu.

Pořídíte nejlíp v síti Rock Point, pražském Trail pointu nebo Run sportu v Lanškrouně.

Dynafit Vertical 4 Backpack

běžecký batoh

objem: 4 litry

váha: 204 gramů

cena: 1749 Kč

Foto: Michal Beránek

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

2 Komentáře

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *