Klikněte pro hledání

Kola

Také Hirt vyrazí na českou tour na Dlouhé stráně. Zkusíte si výšlap k nádrži?

Sdílet

Hvězda Giro d´Italia, aktuální česká silniční jednička Jan Hirt pojede Sazka Tour, nejprestižnější tuzemský etapový závod, který se koná tento týden od čtvrtka do neděle v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Doplnit by ho měli i týmoví kolegové z Intermarché/Wanty/Gobert Matériaux, známý Domenico Pozzovivo z Itálie a také Estonec Rein Taaramäe z Estonska.

„Je to skvělá zpráva, že se nám podařilo domluvit se s nejlepším tuzemským cyklistou letošní sezony na jeho startu. Věříme, že bude bojovat o celkový triumf a přitáhne co nejvíc fanoušků k trati,“ prohlásil Leopold König, ředitel závodu. O Hirta navíc údajně projevila na příští sezonu zájem stáj Soudal/QuickStep, kde naopak končí po jedenácti letech Zdeněk Štybar.

Hirtovým soupeřem bude mimo jiné také obhájce loňského vítězství Filippo Zana z Itálie (Bardiani CSF/Faizané), který byl loni také celkově třetí na Tour de l’Avenir. Přijede také vítěz závodu z roku 2020 Australan Damien Howson (Bike Exchange/Jayco). Pozzovivo byl letos celkově osmý na Giru, Taaramäe dokázal během své kariéry vyhrát etapy na Giru i Vueltě. Z WorldTour jedou stáje Bora/hansgrohe a BikeExchange/Jayco), svůj výběr postaví i česká reprezentace, chystají se nejlepší tuzemské týmy Elkov/Kasper a ATT Investment.

Hirt závodil na Sazka Tour už osmkrát, loni dojel sedmý. Letos se blýskl zejména vítězstvím v královské etapě italského Gira, v němž byl nakonec celkově šestý. „Vždy jsem byl rád, když jsem mohl závod před domácími fanoušky. Protože se mi už v sezoně podařilo udělat kvalitní výsledek, pojedu v klidu a bez stresu,“ vzkázal. „Chci udělat co nejlepší výsledek v celkovém pořadí a hodně lákává je třetí etapa na Dlouhé stráně, o kterou se chci pokusit,“ doplnil.

První etapa povede z Uničova do Prostějova, druhá má start v Olomouci a cíl na Pustevnách, ve třetí části pojedou cyklisté z Moravské Třebové na Dlouhé stráně, finále vede ze Šumperka do Šternberka. Ve městech je v den závodu potřeba počítat s uzavírkami center a s průběžnými uzavírkami na trati, kudy cyklisté pojedou. „Samozřejmě se snažíme, aby dopad na omezení dopravy v regionu byl co nejmenší,“ ujistil König. Parkování a částečně také výjezd bude omezen na Pustevnách, kde je cíl druhé etapy. Dlouhé stráně budou v průběhu třetího dne uzavřené z obou stran. Závod je součástí UCI Europe Tour.

Nově bude vložený závod pro hobíky, který se pojede 6. srpna od 11 hodin na trati z Loučné nahoru okolo rozhledny u Tetřeví chaty k nádrži 12 km s převýšením 800 metrů. K dispozici je omezený počet startovních čísel, zájemci se mohou hlásit na www.sazkatour.cz. A kdo raději jezdí sám, může v aplikaci Strava vyzkoušet vybrané segmenty jednotlivých etap.

foto: Jan Brychta

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *