Klikněte pro hledání

Kola

Bike areál na Beckově se loučil Pražským MTB pohárem

Sdílet

Úvodní kolo volnočasového seriálu horských kol Pražský MTB pohár 2021 se uskutečnilo v Beckově. Jenže pro tuto oblíbenou destinaci to byl závod poslední… Elitní kategorie mužů a žen ovládli čeští reprezentanti, Karla Štěpánová (Maloja Pushbikers MTB) a Jaromír Skála (Rouvy/Specialized).

Silná sobotní noční bouřka nijak neublížila kvalitě přírodní tratě v Beckově a nedělní slunné počasí bylo cyklisticky téměř ideální. Závody všech vypsaných kategorií přinesly zajímavé souboje a sportovní prožitky umocněné tím, že pro většinu cyklistů se jednalo o vůbec první start po pandemických omezeních. Pro žáky a kadety šlo o nominaci pro Mistrovství Evropy mládeže, které se uskuteční počátkem července v italské Pile. Jen škoda, že se závod nacpal do už předem zadaného termínu a tím se postaral o zkanibalizování dalších bike závodů pro všechny Bike Ranch Cupu v jarovské Višňovce…

Bohužel také pro oblíbený bikový areál v Beckově byl nedělní závod derniérou a další závody se v této lokalitě už pořádat nebudou. Paradoxním, tuzemsku však běžným, důvodem je záporné úřednické rozhodnutí. Přestože majitel pozemku, na kterém se areál nachází, s jeho využitím pro veřejný volnočasový sport souhlasí. Areál v Beckově tedy bude doslova „srovnán se zemí“ a další využití mít nebude.

Nicméně, na každém konci je zajímavé to, že něco nového začíná. To platí i pro místní klub Adastra, který už aktivně usiluje o vybudování nového tréninkového centra v nedalekých Klecanech. Držíme palce a věříme, že se v Klecanech podaří uskutečnit i závod některého z budoucích ročníků Pražského MTB poháru.   

Ten pokračuje už za dva týdny dvojzávodem na Zličíně.

Výsledky 1. kolo Pražský MTB poháru zde.

Více informací a fotografie na: www.prahamtb.cz

Foto: Barbora Klap

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *