Klikněte pro hledání

Kola

10 let Festky. Tady jsou výherci triček, bidonů i mošen

Sdílet

Desetiletí prémiové české značky konstruktérů kol (psali jsme zde) si zasloužilo připomenout i vědomostní soutěží z historie. Termín pro zasílání odpovědí vypršel. Fajnová trička, bidony i cyklistické tašky z aktuální merchové kolekce, která vznikla ve spolupráci s módní značkou Chatty, získají tři naši čtenáři: Martin Stádník (Černošice), Petr Vitásek (Olomouc) a Pavla Chaloupková (Praha) – gratulujeme!

Tady jsou správné odpovědi:

1. Kolik vážil první karbonový rám Festky z roku 2011?

730 gramů.

2. Jak se jmenují tři modely limitované výroční edice Festky?

Scalatore, Rover a Doppler.

3. Kde se jeden ze dvou otců zakladatelů Michael Moureček potkal s Lancem Armstrongem?

Na kritériu na Václavsém náměstí v Praze v roce ….

4. Kde sídlí Festka store?

Showroom je na adrese Praha 10, Černomořská 3, firma sídlí v Praze 2, Jana Masaryka 28

5. Kolik článků o Festce jsme publikovali na našem webu?

Čtyři včetně vyhlášení soutěže.

A ještě info o Chatty. Značku v roce 2005 založily designérky Radka Sirková a Anna Tušková. Během let se značka etablovala ze streetwearového konceptu na high-endovou módu. Na české i na mezinárodní módní scéně a dnes se řadí mezi přední značky, slavila úspěchy na molech a módních přehlídkách v Berlíně, Kyjevě, Varšavě, Amsterodamu, nebo Paříži a spolupracuje se známými osobnostmi. Charakteristickými rysy práce studia jsou prvotřídní materiály, dokonalé řemeslné zpracování a osobitý design, který kombinuje moderní ženské siluety se sportovními detaily a prvky z pánské módy.

„Když jsme ve Festce přemýšleli nad tím, zda novou kolekci merche vyvíjet in-house, nebo ve spolupráci se zajímavou módní značkou, někdo zmínil Chatty, a když jsme se s nimi setkali, brzy vyšlo najevo, že se k nám opravdu hodí a máme hodně společného,“ říká ke spolupráci Michael Moureček, spoluzakladatel firmy Festka.

„Za spoluprací stojí jednoduchá matematika: Spojení lidí, kteří si rozumí profesně i osobně. Jako je Festka pro nás symbolem kvality, designu, konkrétního lifestylu a nadšení pro věc, jsme i my v Chatty vyznavači dobrého vkusu a vysokých kritérií na kvalitu a řemeslo,“ dodávají Anna Tušková a Radka Sirková.

„Mikiny a trička jsme navrhovali tak, aby i přes to, že jsou velmi jednoduché, působily uvolněně, ale při tom stále sexy. Proto jsou střihy užší, delší a mají širší výstřih,“ popisují návrhářky. „Mikiny i trička jsou z 100% prémiové bavlny těžší gramáže, kvůli které jsme oslovili snad každého výrobce materiálů v Evropě. Finální materiál nakonec pochází z portugalské produkce. Záměrně jsme hledali pouze evropské dodavatele jak u materiálu, tak i u etiket. Stejně tak bylo hned od začátku jasné, že výroba proběhne v Čechách, abychom udrželi kvalitu co nejvýše a měli pod kontrolou každý krok výroby, od šití, tisku až po finální adjustaci,“ doplňují Radka Sirková a Anna Tušková.

Kolekce Festka Chatty je k mání na e-shopu na webu Festka: eshop — FESTKA

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *