Klikněte pro hledání

Běhy Cesty Kola Lyže

Lidé, foťte! Najděte nové světlo v čase temna

Sdílet

Nikon Europe spustil v čase epidemie koronaviru novou kampaň #createyourlight, kterou vyzývá fotografy a všechny tvůrčí nadšence, aby se chopili svých fotoaparátů a dokumentovali současné historické okamžiky. Obrazy běžců, cyklistů a snad lyžařů v rouškách budou jednou skutečně unikáty, které se zcela jistě promítnou nejen ve výročních foto soutěžích, ale třeba se dostanou i do Muzea horské fotografie Lumen na Kronplatzu v Dolomitech.

#createyourlight je platformou pro sdílení vlastních unikátních příběhů, které vznikají v naší izolaci. Komunita je otevřená pro všechny fotografy bez ohledu na úroveň jejich zkušeností, pohlaví, fotografickou techniku… Povzbuzuje tvůrce, aby fotografovali doma a maximálně využili svoji kreativitu.

Nikon chce svoje příznivce inspirovat a vzdělávat, proto si ke spolupráci pozval profesionální fotografy, ambasadory a lektory Nikon školy, aby mu pomohli sdílet a šířit tipy a triky na fotografování v domácích podmínkách s využitím hashtagu #createyourlight.

Příznivci značky také mohou sledovat tematické fotografické výzvy, které bude Nikon vyhlašovat každé dva týdny. Prvním tématem je Fotografování v přirozeném světle, tedy při světle z okna, o němž se pro podporu projektu rozepsala uznávaná fotografka Alžběta Jungrová. Najdete ho zde:  https://cloud.guideline.cz/s/4PGxw4Qyx6rJmZd

Modelka fotografky Alžběty Jungrové v náročném souboji s přirozeným světlem.

Třeba vás zrovna ten nakopne k domácím fotografiím na trenažéru, běžeckém páse nebo posilovacích cvicích. I když po pravdě řečeno, krom ě cestovatelů v karanténě, jsme i v tomto podivném čase útěkem/ujetím do přírody přece jen mohli vyvažovat „normálnost“ našeho životaběhu. Ale třeba naše elitní běžkyně Marcela Joglová (na titulní fotografii, schválně hádejte, zda přisvícená, nebo ne) využila “domácí vězení” po návratu z Keni nejen k tréninku, ale i fotoshootingu s předním českým fotografem Ondřejem Pýchou. Anebo to je přihláška do soutěže o nejdelší nohy?

K výzvě se můžete připojit pouhým zveřejněním příspěvku, který dokumentuje váš život v izolaci, na svém profilu na Instagramu, ke kterému připojíte hashtag #createyourlight. Nezapomeňte také na označení @nikon_cz_sk, případně napište také město, odkud pocházíte. Nikon pak vybere a představí některé z příspěvků na webové stránce této kampaně, která bude v nadcházejících dnech spuštěna.

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *