Klikněte pro hledání

Cesty Lyže

Mikuláš přinese na Lipno novou lanovku a sjezdovky

Sdílet

Po čtvrtečním domácím představení si Mikulášskou nadílku můžete užít letos podruhé ještě v sobotu při rodinném výletě na Stezku v korunách stromů nad skiareálem na Lipně. Ten největší dárek tady určitě přinese radost na několik let.

Dvousedačková lanovka (zvládne 1200 osob za hodinu, čímž celý areál obslouží v tento čas 12 800 lidí) na Slupečný vrch z parkoviště nad fotbalovým hřištěm, kam jezdí v zimě i skibus, a k ní připojené modré sjezdovky o délce 800 a 500 metrů rozšíří kapacitu rodinného areálu a rozdělí nástupovou pozici na dvě místa, takže se odlehčí přecpaným startům víkendů.

„Lanovka Doppelmayr Garaventa měří 400 metrů a pojede tři minuty. Nosné lano ze Švýcarska deset lidí zaplétalo ze šesti pramenů, vážících čtyři tuny, dva dny. Tento technologický postup zná jen patnáct lidí v Evropě. Pak prošla sérií bezpečnostních zkoušek podle předpisů Drážního úřadu a je připravena. Mrzne, takže už zasněžujeme, “ potvrzuje Petr Dušek, provozní ředitel Skiareálu Lipno. Ale přesný termín zahájení sezony ještě nelze oznámit.

Nová sjezdovka dostala jméno Lipenská, rozhodlo se v soutěži fanoušků na facebooku. Autor Tomáš Krištof vyhrál celosezonní permanentku! Přibyde tu ještě nová snowcrossová trať, dále se opět tvoří dvě skikrosové tratě s tunelem, měřený slalom a celý snowpark.  V něm se chystá vybudovat základnu reprezentační tým snowboardkrosařů okolo olympijské vítězky a mistryně světa Evy Samkové nejen pro sebe, ale i dětské kempy, které pořádají v létě i v zimě.

Do lyžařských školiček pak zve i Lišák Fox, přítel zdejších dětí, unikátní postava českého horského byznysu – kde jinde najdete takto celoročně zaměstnaného (a skutečně bohatě využitého!) muže na plný úvazek?

„Současným trendem rodinného lyžování je jednoznačně zábava, to nám potvrzují i reakce našich návštěvníků, tím se směrem se chcem ubírat,“ říká Vojen Smíšek, tiskový mluvčí Skiareálu Lipno.

Největší jihočeský resort investoval dalších čtyřicet milionů korun a nyní nabízí už 14 km na 13 sjezdovkách. K urychlení provozu má dvanáct samoobslužných pokladen, jako jeden ze dvou areálů v Česku. Ty urychlí odbavení z pěti na tři minuty. K dispozici budou oproti loňsku ještě výhodnější rodinné balíčky. „Jednodenní přenositelný skipas mohou využít dvě dospělé osoby. Což je ideální řešení pro rodiče, kdy jeden lyžuje se starším potomkem a druhýtráví čas mimo sjezdovku s tím mladším a v polovině dne se chtějí vystřídat,“ vysvětluje mluvčí Smíšek.

Další velkou zdejší novinkou je karta hosta Lipno.card, ze které se v této zimní sezoně stává zároveň skipas. Vy si ji pomocí jejího čísla spárujete s vaším účtem na eshopu www.lipnocard.cz a odešlete si na ni váš skipas. Nemusíte tak hned po příjezdu do fronty k pokladnám, ale můžete zamířit z parkoviště rovnou k turniketu lanovky. Lipno.card poskytuje další výhody, například při návštěvě Aquaworldu Lipno, v půjčovně Intersport rent nebo na bobovce. Výhodnější ceny platí do 7. prosince.

Program v areálu zůstává bohatý po celý rok. Zimní sezona začíná Mikulášskou nadílkou, kromě lyžovačky se chystá třeba i novoroční výstup na Stezku v korunách stromů (kde funguje nově i půjčovna bot, abyste se mohli přezout rovnou z lyžáků), nabízející pohled až do Alp z výšky čtyřiceti metrů nad zemí. Chystají se testovací akce lyží, veřejné závody Kramolínský obřák, Lipenský mistr nebo sem první únorový víkend zavítá série S ČT Sport na vrchol.

Kalendář akcí Skiareálu Lipno zima 2019/20

7. 12. Lipno dětem aneb Mikuláš naděluje

14. 12. Zahájení zimní sezony

14. 12. Sobota s Lipno bez bariér

21. 12. Zdobení vánočního stromečku s lišákem foxem

24. 12. Vánoce s Lišákem Foxem

1. 1. Novoroční výstup na Stezku korunami stromů

4. 1. Tři Králové na Lipně

4. 1. Den s handicapem

10. – 12. 1. Skicamp

11. 1. Sobota s Lipno bez bariér

18. 1. McDonald's Winter Cup

18. 1. Sobota s Lipno bez bariér

Leden Velbloud na sněhu

25. – 26.1. Rossingnol Demo Tour

31. 1. Jedničkáři lyžují za dvacku

31. 1. – 2.2. S ČT Sport na vrchol

1. 2. Sobota s Lipno bez bariér

2. – 8. 2. Snowboardcrossový kemp pod záštitou Evy Samkové

8. – 9. 2. Kramolínský obřák

8. – 9. 2. Šumavský diktátor – snowboardový závod

14. 2. Valentýnská pusa

22. 2. Sobota s Lipno bez bariér

29. 2. Karneval s lišákem Foxem

7. 3. Narozeniny lišáka Foxe

7. – 8. 3. Masters – lyžařské závody Lipenský Mistr

7. 3. Den s handicapem

14. 3. Sobota s Lipno bez bariér

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *