Klikněte pro hledání

Cesty

Dokonalé léto v horském PillerseeTalu. 5 míst, 3 dobrodružné světy, 1 hádanková rallye a spousta vodní zábavy

Sdílet

Údolí Pillerského jezera, neboli PillerseeTal na nejvýchodnějším konci Kitzbühelských Alp je rájem pro milovníky přírody, dobrodružství i relaxu. Zdejší obce Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee a Waidring nabízejí se svými 400 km turistických a cyklistických tras jedinečné outdoorové zážitky pro celou rodinu.

Kouzlo pěší turistiky

Nazujte turistické boty a vydejte se do hor: kolem Fieberbrunnu, Hochfilzenu, St. Ulrichu am Pillersee, St. Jakobu in Haus a Waidringe se otevírá pohádková idyla, kterou byste ani uprostřed Kitzbühelských Alp nejspíš nečekali. Četné turistické stezky vedou k nejkrásnějším vrcholům a vyhlídkám v regionu, pro objevování přírodních krás přitom nemusíte být profesionálními sportovci. Horskou a údolní krajinu PillerseeTalu protíná více než 400 km turistických tras a pěších stezek, které nabízejí milovníkům alpinismu i nenáročné turistiky širokou škálu možností.

Nekonečná zábava na kolech

K dechberoucím přírodním skvostům a rustikálním salaším v PillerseeTalu vás dovede i řada cyklistických a bikingových tras. Nabídka zahrnující nádherné údolní cyklostezky a méně náročné trasy potěší především rekreační cyklisty (s elektrickým pohonem i bez něj). Více než 400 km dlouhá síť cyklostezek v regionu ale skýtá i vysokohorské a trailové zážitky, například v Bike Area Fieberbrunn, kde na vášnivé bikery čekají hned dva traily.

Je libo trocha koupání?

PillerseeTal je tajným tipem pro milovníky koupání a aktivní dovolené: po nabitém dni plném pěší turistiky, cyklistiky nebo horolezectví zvou ke skoku do chladivé vody uprostřed působivé horské scenérie hned tři jezera s kvalitou pitné vody. Dopřejte si dokonalé osvěžení například v jezeře Waidring, v o něco teplejším rašelinném jezeře Lauchsee ve Fieberbrunnu, známém svými analgetickými a léčivými účinky, nebo v jezeře Pillersee. A zapomenout nesmíme ani na malebně položené jezero Wildseelodersee v nadmořské výšce 1 854 m a řadu dalších míst v regionu, jako jsou Kneippovy lázně nebo horské potoky.

Průzkumníci a milovníci hlavolamů, zbystřete!

K napínavým dobrodružstvím zve spousta tematických stezek, jako je Včelí naučná stezka v St. Ulrich am Pillersee, Museum goes Wild ve Fieberbrunnu, stezka Mistrovství světa v biatlonu v Hochfilzenu nebo stezka s legendami Sagenweg ve Waidringu. Zábavu pro malé i velké skýtá také interaktivní dobrodružství pro celou rodinu Tajemství krále ze Steinbergu.

Udržitelná doprava autobusem a vlakem

Chystáte se na dovolenou do PillerseeTalu? V tom případě můžete nechat auto doma. Všichni ekologicky smýšlející hosté, kteří využijí vlakovou dopravu, budou odměněni bezplatnou taxislužbou do ubytování a zpět (rezervace 72 hodin před příjezdem přes autofrei.tirol). S kartou hosta je možné také zdarma využívat veřejnou regionální autobusovou dopravu v celém regionu PillerseeTal a dostat se do cíle snadno a ekologicky. Přes Kitzbühelské Alpy (z Hochfilzenu do Wörglu nebo Kirchbichlu) lze cestovat zdarma S-Bahnem a vlakem (REX). Kartu hosta, a tedy i jízdenku, obdrží hosté přímo od pronajímatele.

PillerseeTal Card, jedna karta na všechno

Vyjet lanovkou k rozhledně Jakobskreuz, projet se na horské dráze v zážitkovém parku Familienland nebo se vydat po stopách „Tajemství krále ze Steinbergu“ – s kartou PillerseeTal Card to není problém. Držitelé tohoto prázdninového žolíka mají zároveň zajištěnou vstupenku na hlavní atrakce regionu, do horských dobrodružných světů i na lanovky. Karta plná výhod zahrnuje také program pro rodiny a děti od července do září. V šestidenní variantě s kartou hosta stojí PillerseeTal Card 89 eur pro dospělé a 46 eur pro děti. Čtyřdenní varianta stojí 76 eur, resp. 39 eur. Od 7. září je k dostání třídenní karta, dospělí po předložení karty hosta zaplatí 68 eur, děti neplatí nic. Děti narozené v roce 2020 a mladší mají vše zdarma bez ohledu na délku pobytu.

Veškeré informace na www.pillerseetal.at  

Text: TVB Pillersee Tal, foto: Klaus Listzl, Mathäus Gartner, defrancesco 

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *