Klikněte pro hledání

Cesty

Rockland Astro a Comet. Termo dvojka „hubenej a tlustej“

Sdílet

Na cesty nejen do přírody, ale tak nějak všeobecně, se hodí vlastní výbava, i co se potravy týče. Přichystáte si ji podle svého, máte ji po ruce, nemusíte utrácet anebo ji shánět. Termosky tvoří základ. Vaše malé, starostlivé mamky pečovatelky za každé situace, v každém ročním období.

První myšlenky přijdou na cestovní kafíčko anebo čajík o delší pauzičce. Klasická termoska Astro s pohledným matově černým kovovým designem (se žlutým proužkem) a protiskluzovou úpravou povrchu nabízí zajímavou dvouuzávěrovou sestavu.

Jeden je obvyklý zamačkávací, druhý zacvakáváte páčkou. Oba jsou v balení, stačí si vybrat, který líp padne do ruky, resp. kterým vypustíte nápoj do kalíšku. Samotné termosce se (padnout) daří náramně. Teplotu udrží až do 98 stupňů, po 24 hodin až do 55. Seženete ji ve třech variantách – 0,5, 0,7 a 1 litr objemu. Prověřili jsme i v horách na skialpech. Čaj se vařil ráno v půl páté ještě doma, na druhý den odpoledne po třetí zůstal teplý a voňavý, aby příjemně zahřál a osvěžil.

Comet je komfortnější variantou krabičky na jídlo, pochopitelně uchrání ho dostatečně teplé nebo studené, jak je libo. V prvním případě na 98 stupňů a čtyřiadvacet hodin udrží do 30 stupňů. (Nejen) po celodenním treku v zimě a vlhku před nocí v divočině určitě oceníte. Ale i po cestě na dlouhý závod na poslední rýžovou či těstovinovou nálož.

Široký otvor dovolí krmit se rovnou z termosky, ale jistou kulturu lépe dodržíte s miskou – podobně jako u doposavad déle užívané nápojové termosky je součástí uzávěru. První kryt má i stlačitelný špuntík na uvolnění tlaku z teplého jídla. Tímto využitím také naplníte obě funkce – udržitele teploty i schránky.

Černá termo dvojka „hubenej a tlustej“ tvoří vskutku podařený komplet. Oba se vyrábějí v Číně, distribuují přes polského prodejce Raven z Krakova i do Česka. Více na www.rockland.zone

Foto: Michal Beránek

Rockland Astro/Comet

termosky na pití/jídlo

objemy: 0,5 l tekutiny/1 l jídlo

rozměry: 6,9 × 24,5 cm/10,6 × 21,3 cm

váhy: 315 g/580 g

ceny: 399 Kč/649 Kč

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *