Klikněte pro hledání

Kola

Oživený For bikes láká i na exkluzívní Top concept

Sdílet

Po dvouleté pauze se přece jen vrací oblíbený cyklistický veletrh For bikes. Ve dnech 25. až 27. března se představí novinky a trendy ze světa kol opět už podvanácté na pražském výstavišti v Letňanech. Připraven je doprovodný program včetně závodu horských kol pro veřejnost.

Veletrh For bikes už tradičně patří mezi nejvýznamnější události českého cyklistického roku. Po dvouleté pauze jistě roste touha po osobních setkáních a osahání si nového materiálu. Na druhou stranu všichni známe aktuální situaci na trhu, nejen že kola nejsou, ale stále se zavírají dopravní cesty z Tchaj-wanu a Filipín. Takže co vlastně bude k vidění?

„Obsadíme dvě a půl haly, celkem 12 000 metrů čtverečních. Nově postavíme šest velmi komfortních stanovišť pro prémiové značky. Colnago by tu mělo v sobotu předvést snad čerstvý top model V3Rs ve stejný den jako doma v Itálii. A zájem o veletrhy tady u nás z minulých víkendů, ač se jedná o jiné obory, potvrzuje zájem lidí se znovu potkat bez covidových opatření, bez roušek,“ říká Lubor Tesař, manažer veletrhu, bývalý vynikající cyklista.

Ve zmíněném Top conceptu společnost Eurobike představí své top kolo Trek Speed Concept SLR 9 eTap Emerald Iris/Trek Black s karbonovým rámem OCLV řady 800, vybavením SRAM a hmotností 8,6 kg. Unikátní stroj vyjde zájemce na více než 350 tisíc korun. Návštěvníci si mohou prohlédnout také limitovanou edici značky Colnago. Model V3Rs, který vznikl při příležitosti 108. výročí závodu Tour de France, existuje pouze v počtu 108 kusů. Unikátní kolo, jehož cena je 355 tisíc korun, vzdává hold slavnému závodu svým barevným schématem, jehož součástí je žlutá barva dresu vedoucího závodníka. K vidění bude i podepsaný dres vítěze posledních dvou ročníků TdF Tadeje Pogačara. Své exkluzivní modely zde vyvedou také značky Cannondale nebo Pinarello. Ta se pochlubí exkluzivním Dogma F DuraAce Di2 2022 – Plutonium Flash. Jeho cena dosahuje téměř 400 tisíc korun a je pokračovatelem vítězného odkazu modelu F12. Ten triumfoval na sedmi z posledních deseti ročníků Tour de France. Canyon ukáže Torque Mullet CF freeridový limitní kousek hvězdy Fabia Wibmera.

Na největším cyklistickém eventu bude prostor i pro osobní setkání nebo získání autogramu od osobností (nejen) ze světa kol. Měli by se objevit slovenští bratši Velitsové se svoji uznávanou produkcí oblečení Isadore. Potkat se můžete s Jiřím Ježkem, nejlepším handicapovaným cyklistou historie, Danem Polmanem, který bude hovořit o ultracyklistice, nebo Ondřejem Moravcem, bývalým špičkovým biatlonistou, původně cyklistou, nyní ambasadorem nové české značky Levit.  

A věděli jste, že váš pohyb na kole můžete proměnit v dobrý skutek? Stačí si stáhnout aplikaci EPP Pomáhej pohybem od Nadace ČEZ. Ta funguje jako klasický sport tracker, ale kromě toho, že měří váš výkon, generuje body. Body pak můžete přiřadit charitativním projektům, které v aplikaci najdete. V minulosti se pomáhalo třeba nákupem tricyklů handicapovaným sportovcům nebo kol do dětských domovů.

Děti můžou otestovat kola včetně edukace na pumptracku nebo rozlehlém dopravním hřišti. K dispozici bude také zcela přepracovaná testovací dráha pro elektrokola. Doprovodným programům bude vyhrazena celá polovina jedné haly.

Navíc můžete vyrazit i ven. Trasa závodu horských kol povede přes letiště do bike parku v Kbelích a zpět. Za cenu 300 Kč pořídíte vstupenku na veletrh i startovné (samotný vstup za 200), za 400 Kč tento „double“ pro dva. Pořadatelé pak chystají hlídanou úschovnu kol, abyste mohli po závodě v klidu zajít i n veletrh. Naopak nebude kritérium za účasti předních tuzemských týmů, známé z posledních let. Na návštěvníky však čeká také soutěž o voucher v hodnotě 20 000 korun na cyklistický zájezd od CK Adventura podle vlastního výběru. Pořadatelé opět vyhlásí anketu o nejlepší vystavované modely, v panelu porotců bude opět i zástupce našeho webu.

Více informací na www.forbikes.cz.

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *