Klikněte pro hledání

Běhy

Žaludská osma, to je běžecký žolík či trumf. U letadel na Točné

Sdílet

Není malých běho-rolí. Pavel Mráz z týmu Trail Running Cupu, jediného běžeckého seriálu, který loni i letos zvládl kompletní program, zve na svůj malý pražský trailíček  Krále Točné. Jako tradičně (krom roku posledního) v sobotu před VelKun(dou/ratickou, jak chcete…), tedy 13. 11.

Již tradiční běžecký závod vodáků, lyžařů a všeho dalšího dálkoplazectva startuje ze hřiště U letadýlek na letišti Točná v Praze. Prezentace začne od 9, od 10.30 do 11.30 budou běhat děti všeho věku od 130 m do 3000 m, od 12 junioři (3 km) a dospělí včetně masters (8,5 km náročný a výživný terénní okruh). Potkáte tu jistě známé tváře, s oblibou tu vyhrává Lukáš Gdula, chodecký olympionik čerstvě z Tokia, objevil se tu i desetibojařský šampion Roman Šebrle. A pak (skoro všichni) Dusmeni, členové kultovního bratrstva Dusmen Grand Prix.

Hlavní okruh je velice členitý a kopcovitý, trailový, lesní, vyhlídkový… zkrátka všechno, co si můžete v dané lokalitě dopřát. „Účastníci závodu běží jen na vlastní riziko a berou na vědomí svůj stupeň připravenosti, výkonnosti a svůj zdravotní stav vzhledem k délce a profilu tratě! Potvrzení o bezinfekčnosti s sebou!,“ varuje šéfředitel. Zato vás ocení – všechny – klasickou tatrankou s čajem, ty nejlepší pak solidními cenami.

Závod se koná za podpory městské části Praha 12. Po roce se můžete podívat i do zdejšího unikátního leteckého muzea s drahokamem v podobě Lockhead Electry, osobního letounu Jana Antonína Bati, který s ním obletěl svět, ale i novinkami Hawker Hurricanem Mk.IV, na němž za druhé světové války létali českoslovenští piloti v čele s Karlem Kuttlvascherem a pomohli s ním vyhrát Bitvu o Británii, ale také Beech Bonanzou B35, americkou klasikou s netradičními ocasními plochami. Ty byste nedoběhli!

Přihlášky na tech.orgsu.org/Site/SG/3

Reportáž z loňska zde.

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *