Klikněte pro hledání

Kola

Finálový BikeRanch Cup vyhrál maratonec Adel

Sdílet

Časy se vracejí do normálu, jezdí se na kole. A druhá říjnová neděle je v Praze již dlouhodobě vyhrazena XC závodům horských kol BikeRanch Cup o pohár starosty MČ Praha 9. Jezdí se v parku Višňovka nedaleko Jarova, kde domácí klub Kross/BikeRanch nejenže trénuje se svojí juniorskou sekcí, ale tratě i spravuje a vylepšuje.

Jak už jsou závodníci a jejich doprovod zvyklí, den začíná dopoledne dětskými závody. „V těch se ukázalo 83 dětí, které se utkali v celkem 14 kategoriích. Ty jsou rozděleny primárně ne podle věku, ale podle velikosti kola,“ pochvaluje si Vojtěch Dobšovič z pořadatelského týmu. Přitom o den dříve se konal nedaleko na Černém Mostě slušně obsazený první Bike day.

Chladné ráno vystřídal slunečný den, a tak nic nebránilo pořádným výkonům na okruzích s řadou rychlých sjezdů a kratších prudkých stoupání. Po vyhlášení nejlepších čekala na juniory tombola, ze které si každý malý účastník odnesl cenu. Ti největší šťastlivci odcházeli s hodinkami Casio G-Shock v hodnotě téměř 5000 Kč! Na všechny děti samozřejmě také dle zvyklostí čekal perník a zmrzlina od partnerů závodu.

Po „obědové pauze“ přišli na řadu dospělí závoďáci. Ti nejsou řazeni do závodních skupin typicky podle věku, ale podle výkonnosti. A že se tentokrát do Višňovky výkonnost opravdu sjela, potvrdil závod nejlepší ligy A, kde se představil i Filip Adel (Superior/Velsbike team), který před necelým měsícem v Harrachově vybojoval titul vicemistra ČR v maratonu a minulý víkend se trápil v reprezentačním dresu na maratonském mistrovství světa na Elbě. Zdatně mu sekundoval Michal Kaněra (Ghost team), letošní vítěz legendárních Sudet, a stálice české MTB scény Michal Bubílek (domácí Kross/BikeRanch team), který dojel druhý den předtím na mediálně sledovaném ČT Author Cupu v Jizerských horách.

Nejsilnější byl nakonec Adel a obhájil tak loňské vítězství. Stříbrnou medaili si do Červeného Kostelce odvezl Michal Kaněra a bronz putoval do Liberce spolu s Michalem Bubílkem.

Mezi ženami byla nejrychlejší Alena Urbanová (Active Tour) před Andreou Maťhovou (Kross BikeRanch Team) a Kateřinou Obstovou (Decathlon Letňany). Ani dospělí závodníci nebyli ochuzeni o hodnotné ceny v tombole. Nechyběly potřeby pro cyklistiku, dobroty ani stejně jako u dětí kvalitní hodinky…

„Doufejme, že následující sezona již bude normální a nic nám nebude bránit nachystat celý seriál závodů, na který jsme byli ještě v sezoně 2019 zvyklí!,” usmál se s nadějí Vojtěch Dobšovič. BikeRanch cup se jel letos jen dvakrát, jednou byl zrušen vinou kolize s Pražským MTB pohárem, který se mu nasunul do termínu.

Kompletní výsledky najdete zde.

Zpravodajství z prvního závodu tady.

Foto: Aleš Bubílek

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *