Klikněte pro hledání

Kola

Specialized posílá do světa nové Enduro

Sdílet

Nový S-Works Enduro, představený světu právě dnes, podle svých rodičů značky Specialized prý definuje žánr, který nese jeho jméno. Tak se na něj podívejme.

Je postaven na karbonovém rámu ve tvaru X-wing z karbonu Fact 9r úžasné váhy a „řeší veškeré nástrahy terénu s instinktem zabijáka,“ jak praví jeho charakteristika. Inspiraci hledal u modelu Demo. Tedy hlavně z kopce, ale zvládne i roviny a výjezdy.

Má 170 mm zdvih, využívá novou generaci odpružení s tlumičem posazeným hned nad středové složení, zadní stavba je z materiálu M5. Dál v rámu úložný prostor SWAT Door, spolehlivý závitový střed a vnitřní vedení kabeláže.

Další výbavu tvoří vidlice Fox Float Factory, tlumič Fox Float DHX2, osazení Shimano XTR s 12 pastorky, ručně vyráběná kola Roval Traverse SL Carbon s plášti Butcher Grid Trail – dají se nahradit i rozměry 6Fattie, 54tizubový DT Swiss ořech a bezdrátová teleskopická sedlovka RockShox Reverb AXS.

Nižší verze Expert v rudém laku je na Sramu X01 Eagle, bílý Elite pak na Sramu SX Eagle, nejnižší bleděmodrý Comp na Sramu NX Eagle. K dispozici bude samozřejmě i samostatná rámová sada.

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *