Klikněte pro hledání

Cesty

Krása noci, východ slunce, zvířata, můstek i hudba v horách. Dejte top 5 zážitků v letním Tyrolsku

Sdílet

Zažijte noční túru na jednom z nejtmavších míst Rakouska. Objevte kouzlo výšlapu na východ slunce. Vydejte se po stopách Velké pětky Alp. Navštivte olympijský můstek Bergisel. Nebo se zaposlouchejte do letního koncertu vysoko v horách… Těchto top 5 zážitků vám zajistí nezapomenutelné léto v Tyrolsku.

Ve dne i v noci. V horách i v údolí. Pro ambiciózní sportovce i rozvážné požitkáře. Letní čas v rakouském Tyrolsku nabízí nespočet příležitostí, jak poznat tento region i jeho obyvatele a zažít neopakovatelné chvíle.

Pěší túry pod hvězdnou oblohou KAUNERTAL

Zadní část údolí Kaunertal je jedním z nejtmavších míst v Rakousku. V nočních hodinách tak nabízí úchvatnou přírodní kulisu, kterou v dnešní době vzhledem k vysoké hustotě měst a z toho plynoucího nadměrného umělého osvětlení zažijete jen zřídka. Horský svět tvořený kaunertalským ledovcem Gepatsch v nadmořské výšce kolem 2 000 metrů zve za jasných nocí k procítění svobody a rozlehlosti vesmíru a k pozorování tisíců hvězd. Za doprovodu hvězdářských průvodců se na pravidelných týdenních túrách dozvíte vše o hvězdách a souhvězdích i o tom, jaký význam mají pro nás, naši orientaci a vytváření příběhů a pohledů na svět.

Další informace zde.

Kouzlo východu slunce v horách SILBERREGION KARWENDEL

Když se první sluneční paprsky dne pomalu přehoupnou přes vrcholky hor a svět se začne probouzet, je to pokaždé nesmírně magický okamžik.  Jedním z tipů je vrchol Kellerjoch ve výšce 2 344 metrů Silberregionu Karwendel. Už v předvečer vede túra, vhodná i pro rodiny, ke Kellerjochhütte ve výšce 2 237 metrů. Pro mnohé bude zážitkem už jen přenocování v horské chatě. Vrchol čeká až druhý den ráno: po cestě na vrchol trvající cca třicet minut si můžete daleko od všedních starostí vychutnat působivou přírodní podívanou v podobě vycházejícího slunce. A než se vydáte zpět do údolí, dopřejte si lahodnou snídani v Kellerjochhütte.

Další informace zde.

Velká zvířecí pětka Alp TYROLSKÉ PŘÍRODNÍ PARKY

V pěti přírodních parcích a v Národním parku Vysoké Taury ukazuje Tyrolsko svou nejryzejší a nejdivočejší stránku. Zároveň skýtá ideální příležitost a unikátní šanci spatřit vzácná volně žijící zvířata. Kozorožec, kamzík, orlosup bradatý, orel skalní a svišť: to je Velká pětka Alp, kterou můžete objevit na túře ve volné přírodě. Při pozorování volně žijících zvířat spolu se strážci přírodních parků listujete učebnicí pod širým nebem.

Další informace zde.

Vzhůru do světa skoků na lyžích OLYMPIJSKÝ MŮSTEK INNSBRUCK

Nepřehlédnutelnou součástí siluety tyrolského hlavního města je ikonický skokanský můstek Bergisel. Tyčí se k obloze na stejnojmenném kopci, kde lyžaři poprvé soutěžili ve skocích již před více než sto lety. Pro Olympijské hry v roce 1964 byla původní dřevěná konstrukce přebudována na moderní betonovou, která pak posloužila pro další olympiádu o dvanáct let později a stala se pravidelnou zastávkou Turné čtyř můstků a světového poháru. Současná futuristická podoba můstku se zrodila při rekonstrukci pod taktovkou architektonické superstar Zahy Hadid. Téměř 50 m vysokou stavbu tvoří skokanská rampa s potřebným zázemím pro sportovce, restaurace a terasa, ze které se otevírají báječné výhledy na Innsbruck, údolí Inntal a horské štíty lemující obzor. Nejen pro fanoušky skoků na lyžích a moderní architektury jsou určeny komentované prohlídky. Na jejím konci se můžete posadit na startovní lavici a pocítit tak alespoň část adrenalinu, který doprovází každý skok do propasti pod můstkem, odkud shlížíte na hřbitov…

Další informace zde.

Klasická hudba na kopci AXAMER LIZUM

Vychutnejte si koncert klasické hudby vysoko v horách. Zaposlouchejte se do zvuků komorního orchestru InnStrumenti a potěšte se pohledem na jedinečné horské panorama v nadmořské výšce 2 340 metrů – obojí vám zároveň umožní alpsko-městská hudební lahůdka Klassik am Berg. Koncert, který se koná 8. září 2024 na Hoadlu v lyžařském středisku Axamer Lizum, bude nezapomenutelným posluchačským i horským zážitkem. Na odpolední koncert vás již při jízdě lanovkou naladí u údolní, střední a horní stanice menší hudební uskupení. Můžete se těšit na klasickou hudbu, úryvky ze známých děl, ale také na skladby, které harmonizují s místem konání koncertu. V případě nepříznivého počasí se koncert uskuteční v neméně impozantní koncertní síni Haus der Musik v Innsbrucku.

Další informace zde.

Nenechte si ujít ani tyto akce: Kufstein unlimited: Největší rockový a popový festival v západním Rakousku 7. až 8. června 2024, Nordkette Wetterleuchten: Festival elektronické hudby na Seegrube 13. až 14. července 2024, Alles Gute Festival: Hudební festival čtyř innsbruckých kulturních platforem srpen 2024.

Další tipy na top místa najdete zde.

Více o letní dovolené v Tyrolsku najdete tady.

foto: Tiroler Werbung/Martin Reiser, Günter Gressman, Vitali Sviridenko, Andreas Kirschenr, Dino Bossini

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *