Klikněte pro hledání

Běhy Cesty Kola Lyže

Životabudič se jmenuje molekulární vodík. Z jaké lahve ho získáte?

Sdílet

Jak jednoduché! Lepším využitím základního prvku, který tvoří život na zemi, dosáhnete lepší kvality vlastní existence. A teď srozumitelněji. Zprávy o pozitivním působení molekulárního vodíku se poslední dobou šíří světem silou hodnou nejen zaznamenání, ale i pozornosti. A tak jsme ho vyzkoušeli.

Jeho prospěšné účinky významně interpretuje už přibližně deset let jeho „vynálezce“ profesor Dušan Miljković z Kalifornie a svými dobrozdáními ho potvrzuje řada předních lékařů. Využívá se v terapii, lázeňství i kosmetice, hodně v Japonsku nebo USA. V Česku se o jeho prosazení výrazně snaží firma H2 World. Vodík je nejsilnější antioxidant, ale na rozdíl od ostatních selektivní, což znamená, že si sám najde buňku, kterou chce „opravit“, startuje ozdravné procesy v těle. Po jeho používání se člověk začne cítit svěžeji, lépe regeneruje, mizí třeba bolesti hlavy, zánětlivé reakce a další neduhy.

Po už téměř roce pravidelného používání v časech koronaviru je celá rodina po tradičním sportovním režimu (část nově včetně plavání v neoprenu ve studené otevřené vodě) v pohodě bez sebemenších potíží. Což je přece skvělé, ať už s větší či menší zásluhou vodíku.

Zda se zlepšila celková regenerace našich organismů, lze po tak krátké době pocitově těžko kodifikovat. Odborníci tvrdí, že pro začátek (dlouhodobé či trvalé) kúry se musí tělo náležitě „nafutrovat“ a doplnit nedostatky. Identifikovatelnými záněty netrpíme, žádný se neobjevil. Ať už hráz proti nim pomáhal stavět vodík nebo ne.

Voda z „vodíkové“ lahve má hned na první pokus odlišnou chuť oproti běžné, rozhodně ne nepříjemnější. Počáteční používání tablet probudilo ještě častější čurání než obvykle, brzy se však upravilo do normálu. Teoreticky podporuje tvrzení, že molekulární vodík v těle působí rychle, „nasbírá“ škodliviny a míří ven. Hořčíkem obohacený rozpustný „vodíkový“ nápoj vylepšil náznaky křečí při delších výbězích přes dvě hodiny. Věřím, že i s přispěním „vodíkových“ koupelí s tabletami, přidávanými do vany.

Výsledky četných lékařských výzkumů potvrzují až šestinásobně lepší hydrataci než běžnou vodou. Dále ochranu buněk a vyhlazení vrásek, potlačení zánětů i možného rakovinného bujení, úpravu hyperglykemie, prospěšnost pro diabetiky, zlepšení trávení, paměti i spánku.

Jako nejzásadnější se jeví pravidelný příjem molekulárním vodíkem obohacené vody. A ten vyžaduje základní investici v podobě lahve na její přípravu. Do Česka se dovážejí z různých zdrojů přibližně pět let, v počátcích stály až osmnáct tisíc. Nyní nejoblíbenějším modelem, podpořeným důkladnými forenzními testy, se jeví i vzhledem k velikosti Lazena HB-HO5.

Lahev, která vyrobí molekulární vodík

Lahev funguje jednoduše, s trochou fištrónu (a s návodem) zvládnete i první kompletaci. Vlastní skleněná lahev se s membránou se s použitím redukce nasazuje na generátor vodíku. Ten se pomocí adaptéru dobíjí jako mobil, červené světýlko ukáže po zhruba dvou hodinách „full gas“. A s ním vydržíte při běžné spotřebě (v průměru tři až čtyři lahve denně) týden. Na přípravu jedné rychlé „dávky“ postačí ze zcela vybitého zdroje tři minutky.

Vodíkovou vodu připravíte ve dvou variantách za pět (modré světýlko, s následným obsahem vodíku 1-1,5 ppm) nebo sedm (zelené, 1,5-2 ppm) minut. Pijete přímo, anebo přelijete do sklenice. Pozor, odšroubuje se při tom pouze horní uzávěr z celého kompletu. Pokud byste chtěli oddělit generátor, voda vám vyteče, neboť membrána na dně je volná.

Používá se běžná voda z kohoutku, případně destilka, s teplotou do 60 stupňů. Sycená voda s bublinkami je nevhodná. V balení najdete redukci k použití lahví na balenou vodou (nasadí se na generátor namísto naší skleněné třeba na cestách). Voda se pije hned, nejpozději však do čtvrt hodiny, dokud z ní zvýšené množství vodíku nevyprchá.

Výsledný „produkt“ už tvoří mírně zásaditější voda se záporným ORP 400-600 mV, která má oxidačně redukční potenciál, obsahuje 1 až 1,8 ppm vodíku. Naopak z ní vymizí chlór, ozón a přebytečný kyslík, což lze sledovat při zapojení elektrolýzy únikem minibublinek.

Celý proces se děje díky technologiím SPE (Solid Poly Electrilytic) a PEM (Proton Exchange Membrane) od DuPontu. Membrána je uložena mezi katodou a anodou, jihokorejskými elektrodami, a brání zpětnému rozpuštění kyslíku, který se během probíhající elektrolýzy odděluje od vodíku. A vypustí se odpadní nádobíčky naspodu lahve. Díky tomu se pak ve zbylé vodě udrží větší koncentrace vodíku než při běžné elektrolýze.

Údržba lahve nemusí činit vrásky, jednou za čas ji stačí omýt čistou vodou bez saponátů, po delší době vypláchnout kyselinou citronovou. Při používání vyplyne přirozeně ponechání zbytku vody na dně, aby nevyschla SPE membrána. Pokud se tak stane, doporučuje se ji nechat asi čtyři hodiny „nasáknout“. Využijte její samočistící funkci po naplnění lahve vodou stisknutím tlačítka na pět vteřin. Čištění trvá tři minuty a zapne se třikrát za sebou.

Součást soupravy celkové váhy půl kila tvoří i kanyly, hadičky na případnou inhalaci. Na lahvi pouze vyměníte víčko, nasadíte si kanylu kolem hlavy a zasunete do nosních dírek. Stačí sedmiminutový cyklus, který se může stát alternativou pití vody třeba před spaním. Průtok vodíku se udává 10-20 ml/minutu. Tato procedura přispěje k uvolnění ztuhlých svalů, jejich relaxaci a tudíž lepšímu spánku.

Zvyknutím si na „vodíkovou“ vodu můžete při sportovním tréninku omezit ionťáky, jak už bylo zmíněno na rozdíl od nich navíc funguje jako antioxidant a neobsahuje cukry, kalorie ani aditiva. Anebo spíš můžete doplnit z jedné dílny novými produkty H2 Forte a H2 Dent Care.

Zkuste a uvidíte, minimálně už teď se tenhle postup vyplatí.

Více informací o molekulárním vodíku najdete na www.h2world.world

Foto: Michal Beránek

Lazena HB-H05M

objem: 400 ml

cena: od 5963 Kč

elektrické napětí adaptéru: vstup 100-240 V, 50/60 Hz

distributor: Ecom České Meziříčí, www.ecom.cz

na lahev se poskytuje dvouletá záruka, na kapacitu baterie šest měsíců

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *