Klikněte pro hledání

Cesty Kola

Deset let Alpami na kole

Sdílet

„Jedu, abych udržela balanc,“ hodnotí své cyklo schopnosti skromně Alena Zárybnická, expertka z redakce počasí České televize. Přesto (anebo proto?) projela za deset let důkladně Alpy. A sděluje své zážitky a zkušenosti v obsáhlé knize Alpami na kole – 35 tras v Rakousku, Švýcarsku, Itálii a Slovinsku.

„Na kole či s kolem jsem se podívala na místa, která mi dávají smysl. I na malé cestě nás může potkat velká radost,“ píše v úvodu milovnice hor, mj. protagonistka úspěšné série Na skialpech přes hory, ale také pravidelná přispěvatelka časopisu Cykloturistika, dáma, která dvacet let létala na větroních.

Kniha to je víc fyzicky. Formálně žádný román na poklidné zanoření se do košatého příběhu. Spíš soubor postřehů, poznámek a tipů. Nesmírně cenných v tom, že osobně prožitých a projetých a pečlivě a poctivě zpracovaných.

Hlavní storka o regionu a pak už vzhůru na vybrané trasy. S popisem cesty, profilů, občerstvoven i možných záludností. Každou kapitolu pak doplňují místopisné zajímavosti, historické poznámky, gurmánské zážitky (víte, co je Birnbrot a Birnweggen), praktické informace, mapy, doporučení slavných místních obyvatel (Peter Habeler, Alban Lakata, Roland Stauder,…) a samozřejmě i „meteo“ okénko.

35 tras autorka objevila (a znovu třeba zopakovat: sama projela!) v těchto místech: Lienz, Sölden, Ehrwald, Landeck, Pillerseetal, Wipptal, Achensee, Zillertal (vše Rakousko), Sexten, Col de Sommellier, Alpe Cimbra (Itálie), Davos a Svatý Mořic (Švýcarsko), Kamnik a Piran (Slovinsko). Jako bonus nám přidává i navigaci v podobě QR kódů.

Skvělá inspirace (nejen) na nadcházející prázdniny. Vydala Euromedia Group, kniha se prodává za 359 Kč.

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *