Klikněte pro hledání

Běhy

Běhej s námi, nově i do Roztok… až po stopách doby kamenné a starých Slovanů

Sdílet

Dobrá zpráva a tip na poslední dubnovou neděli (28. 4.) pro milce běžecké turistiky, resp. poznávání nových závodních lokalit. Běhej s námi, oblíbený seriál přírodních běhů na západním okraji Prahy, míří do Roztok, k třetímu dílu letošního programu.

Z metropole se vydáte spíš k severu, k ústí Únětického potoka, podél něhož už se také běhá. Stopy po osídlení se tu našly už z doby kamenné, kousek odtud leží památné slovanské hradiště Levý Hradec, najdete tu dvůr Karlov i zámek Leontýn. Nyní jsou Roztoky rozvíjejícím se městečkem s devíti tisíci obyvateli.

Start a cíl závodu najdete u nové základní školy Cihelna v Roztokách-Žalově. Po startu se mírným stoupáním vyrazí směrem k Úholičkám, mine pravěké hradiště na Řivnáči a po lesních pěšinách dostane až k vyhlídce na Stříbrníku, s 311 metry vrcholu zdejší oblasti. Odsud čeká po polňačce postupné klesání až zpět do Žalova, kde se po 4,5 kilometrech vběhne do druhého finálního okruhu. Tedy jako obvykle, povětšinou terén, lehce zvlněný.

„Jsme rádi, že náš seriál má ohlas a Roztoky samy projevily zájem stát se jeho součástí. Jako větší místo dostaly tentokrát přednost před menšími Úněticemi, ale v dalších letech můžeme počet závodů v našem „letištním“ regionu rozšířit,“ říká spokojeně Jan Plachý z organizačního týmu Běhej s námi.

Závodní rošt se otevře v 11 pro dětské kategorie od 100 metrů do 2 km, ve 13 startují dospělí na zmíněnou devítku. Přihlášky najdete na www.sportchallenge.cz, ale půjde to i na místě. K dispozici bude občerstvení, atmosféru obstará osmdesátkový DJ Patrik Rokl, a v cíli čekají zajisté medaile. V průběžném pořadí seriálu vedou Jan Linhart a Eliška Poborská. Boduje vždy dvanáct nejlepších a na závěr se mohou těšit i na prize-money.

Reportáž z posledního závodu ve Statenicích je zde.

Více informací najdete na www.behejsnami.com

Značka

Mohlo by se Vám taky líbít

Napište komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *